Измина седмица, откакто за първи път на фронта в Украйна бе забелязан руски танк, изцяло покрит с допълнителна броня. Наблюдателите шеговито го нарекоха "танкенщайн“ и "танк-костенурка“, но истината е, че въпреки присмеха машината се представя добре на фронта, коментират в редакцията на германския вестник BILD, цитиран от Агенция „Фокус”.

В рамките на 24 часа украинските оператори на дронове успяха да открият къде се намира танкът, наподобяващ първите бронирани машини от Първата световна война, и го унищожиха. Руската армия обаче разработи втори прототип на "танкенщайн“ - този път дори с мощни заглушители срещу вражески дронове камикадзе на покрива му.

Според разпространени видеозаписи новият "танкенщайн“ неотдавна е навлязъл на повече от пет километра в територия, контролирана от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), и е превозил руски щурмовици точно в центъра на град Красногоровка. Само преди седмица селището бе изцяло под контрола на ВСУ. След тази маневра "танкът-костенурка“ се върна невредим.

На видео се вижда как украинската армия изстрелва шест артилерийски снаряда по танка, но нито един от тях не го улучва.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.