Вчера вечерта Барселона постигна победа с 3:1 над Наполи в реванша от 1/8-финалите. И четирите гола бяха отбелязани преди почивката. За каталунците вкараха Клеман Лангле (10), Лео Меси (23) и Луис Суарес (45-дузпа). Лоренцо Инсиние (45+3) се разписа от дузпа за гостите.

На 1/4-финалите съперник на Барселона ще е Байерн, който отстрани Челси.

Двубоят започна с напрежение пред вратата на домакините. Късметът обаче бе с тях, след като удар на Мертенс във 2-ата минута срещна гредата. Осем минути по-късно каталунците поведоха с попадение, което бе оспорвано от играчите на Наполи. След центриране от корнер Лангле скочи и с глава насочи топката в мрежата. Гостите имаха претенции, че французинът е изблъскал Диего Деме преди да вкара. Реферът Джунейт Чакър обаче призна попадението за 1:0.

В 23-ата минута Лео Меси потанцува между защитниците на Наполи и когато всички смятаха, че е загубил баланс, той нанесе смъртоносен удар в далечния ъгъл за 2:0, съобщи "tribune.bg".

Гениалният аржентинец прати топката в мрежата на Наполи още веднъж в 30-ата минута, но попадението беше отменено след консултация с ВАР. Меси получи страхотен пас, свали топката с гърди и с лекота матира вратаря Оспина. Според видеоповторенията обаче той е играл с ръка преди да вкара.

В последната минута на първата част домакините поведоха с 3:0 от дузпа, реализирана хладнокръвно от Луис Суарес. Наказателният удар бе отсъден след намеса на ВАР за нарушение на Кулибали срещу Меси. Аржентинецът хитро сложи крака си пред сенегалеца в наказателното поле и защитникът го ритна. След близо триминутна консултация с ВАР, турският арбитър Чакър посочи бялата точка. За Суарес това бе първи гол от дузпа в Шампионската лига.

Когато всички чакаха сигнала за край на първото полувреме, изненадващо гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Иван Ракитич извърши нарушение срещу Мертенс, а Инсиние вкара със самочувствие наказателния удар.

Втората част започна доста по-спокойно от първата, като гостите чрез Руис, Инсиние и резервата Лосано опитаха да изненадат Тер Стеген, но без успех. Домакините се защитаваха със самочувствие в тези минути и не позволиха неприятности пред своята врата.

Чак в 81-ата минута феновете на Барса изтръпнаха, след като Аркадиуш Милик с глава прати топката зад гърба на Тер Стеген, но вдигнатият флаг за засада показа, че това попадение няма да бъде признато.

БАРСЕЛОНА - НАПОЛИ 3:1

1:0 Клеман Лангле 10

2:0 Лео Меси 23

3:0 Луис Суарес 45-дузпа

3:1 Лоренцо Инсиние 45+3-дузпа

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.