Действащият шампион на България по баскетбол Балкан (Ботевград) загуби с 65:73 от Цмоки (Минск) в квалификациите на най-силния клубен европейски турнир на ФИБА - Шампионската лига. "Зелените" се изправиха срещу беларуския тим у дома, в "Арена Ботевград".

Двубоят се проведе пред празни трибуни заради мерките срещу коронавируса. Българите изоставаха през целия мач от своя съперник, като на няколко пъти се доближиха в резултата, но не успяха да стигнат до обрат.

Цмоки - Минск ще играе в четвъртък срещу Нептунас Клайпеда (Литва) в пряк двубой за място в групите на Шампионската лига.

Възпитаниците на Йовица Арсич пък ще продължат участието си във втория по сила турнир за Купата на ФИБА - Европа, който обаче е отложен за началото на 2021 година.

За Балкан се отличиха Тауан Ейджи с 19 точки и 7 борби, Станимир Маринов с 11 точки и 7 асистенции, а Давонтей Джордан вкара 10 точки.

Четирима играчи на тима от Беларус завършиха с двуцифрен точков актив.

Крис Клайбърн реализира 19 точки, Роб Лаури добави 15 точки, а с "дабъл-дабъл" завършиха Максим Салаш 14 точки и 10 борби и Владимир Веремеенко 10 точки и 11 борби, съобщи "standartnews.com"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.