Млад български треньор прави успешна кариера в един от именитите германски футболни клубове. Само на 27 години Лъчезар Димов вече работи с 14 годишните таланти в клуба, като преди това е начело на 10-годишните момчета.

Твърде млад Димов решава за себе си, че няма да има голямо бъдеще на футболист и решава да инвестира усилия, време възможности и да стане успешен треньор. Роденият в Пловдив млад мъж кандидатства и е приет да учи в реномираната кьолнска треньорска школа. Лъчезар Димов вече има и сериозен опит зад себе си.

Работил е за националния отбор на Германия по пътя към Евро 2016. По това време се среща с настоящия треньорски хит Ханс-Дитер Флик, който изведе Байерн до требъл - печелейки титлата и купата на Германия, както и Шампионската лига.

Имал е и разговори със селекционера Йоахим Льов, световен шампион от 2014 година."Още като състезател на Спартак (Пловдив) разрах, че няма да се справя и да играя голям футбол. В Кьолн започнах да следвам, изкарах лицензи.

Вече пета година съм в Кьолн и съм треньор на 14-годишните в клуба. За работата си в националния отбор на Германия имах препоръки от професори. Работих две години като анализатор, ходех на лагер.

Подготвях и противниците на състава на Германия до 23 години. Имах допирни точки с Йоахим Льов, Ханс-Дитер Флик. Льов е доста еродиран човек, мъдър е. Не казва много, но е много точен, ясен, прецизен.

Би било прекрасно, ако мога един ден да водя представителния тим на Кьолн. Тук повечето треньори са били футболисти на дадените отбори. Доста е трудно, а какво остава за един чужденец, българин, който няма нужната визитка зад себе си. Такава имат и Балъков, иГруев. Нужни са много време, усилия, знания, опит. Амбициите ми стигат по-нагоре от 14-годишните", каза в интервю за "Хоризонт" на БНР Лъчезар Димов.

Снимка : Личен архив

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.