Отборът на България допусна първо поражение в тазгодишното издание на Лигата на нациите в двубой от Лига Б, група 4, след като като отстъпи на Уелс с 0:1 навръх 135 г. от Съединението.

Селекционерът на „лъвовете“ Георги Дерменджиев стартира с четири промени в сравнение с мача с Република Ирландия, завършил 1:1, като на терена започнаха Сисиньо, Иван Горанов, Янис Карабельов и Бирсент Карагерен, а с капитанската лента излезе Георги Костадинов вместо контузения първи капитан Петър Занев.

На стадиона в Кардиф първите 45 минути не предложиха кой-знае какви опасности пред двамата вратари – Георги Георгиев и Уейн Хенеси, като нашият страж имаше малко работа в края на полувремето, докато колегата му трябваше да бъде нащрек при опасен удар на Галин Иванов и рикошет в играч на уелския тим.

През второто полувреме нашите се отдръпнаха и заиграха предимно с мисъл за контраатака, като Даниел Джеймс имаше добър шанс да открие. Статичните положения за Уелс не носеха резултат, а най-добрата възможност се откри пред Дейвид Брукс, чийто шут с левия крак уцели гредата.

В даденото петминутно продължение на мача българите не издържаха за втори пореден мач, като в четвъртата минута две от резервите на „драконите“ – съфамилниците Джонатан Уилямс и Неко Уилямс, комбинираха, като последният надскочи в наказателното поле влезлия от пейката Спас Делев и прониза Георгиев, идентично на двубоя с Ирландия, където отново националите ни допуснаха изравнителен гол в продължението след удар с глава.

България остава с една точка в групата, докато Уелс е с пълен актив от шест точки, след като преди това надви Финландия също с 1:0, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.