Байерн (Мюнхен) спечели финала в най-популярната европейска клубна надпревара Шампионската лига срещу френския хегемон Пари Сен Жермен.

За първи път от 1998 година насам спорът за трофея бе изцяло между първенци в своите страни.

Баварската машина се наложи с 1:0, като автор на единственото попадение в срещата стана Кингсли Коман, разписал се през вторите 45 минути от сблъсъка.

За Байерн това бе 11-о участие във финал, като отборът е спечелил вече 6 купи.

Баварците удивиха футболния свят с победата си с 8:2 над Барселона в 1/4-финалите, а с успеха си днес повториха требъла си от 2013 година.

Първото полувреме предложи много напрегнати моменти и пред двете врати, но само по една ситуация, която можеше да се причисли към графата "100-процентови".

На първо време парижани опитаха да наложат териториален превес, но това не се случи според очакванията им.

Наложи се Нойер да се намесва след добро извеждащо подаване към Неймар, като стражът на баварците показа защо е един от най-добрите на поста си в целия свят.

Навас също имаше работа, като Левандовски реши да изпробва рефлексите му с удар от средна дистанция, от много труден, дори неочаквано ъгъл. Стражът бе на мястото си но не стигна до топката, която за негов късмет рикошира в гредата.

Нова ситуация пред Навас бе пропиляна от Гнабри, а също така този път неутрализирана и от чудесната намеса на самия вратар, който подложи тялото си на пътя на движение на кълбото.

Малко преди почивката Мбапе получи истински подарък от защитниците на Байерн, които връчиха топката в краката му в наказателното поле. Ударът му бе спасен от Нойер.

В ответната акция на баварците Коман падна в наказателното поле, след съприкосновение с бранител. Съдията Орсато погледна Коман изпитателно и реши да не гледа ситуацията чрез системата ВАР.

Така до почивката попадения нямаше.

Единственият гол в срещата беше реализиран в 59-ата минута. Негов автор бе Кингсли Коман, който успя да прати по безгрешен начин топката във вратата, след прецизно отиграване с глава.

Асистенцията бе на сметката на Кимих, който сякаш постави кълбото с изчислени до последния детайл параметри на главата на съотборника си, който пък майсторски я продължи в целта.

Последваха няколко добри ситуации пред Нойер, но и след опит на Неймар, а след това и при изстрел на Ди Мария, вратарят бе все така безгрешен.

Нещо повече, на свой ред самият Нойер се опитваше да организира контраатаки, пращайки топката директно в атака.

Въпреки появата на терена на някои от ключовите резерви на парижани, сред които и Верати, до промяна в резултата така и не се стигна.

Така баварците, съвсем заслужено стигнаха до крайния успех в турнира, като безспорно бяха най-солидният от всички грандове.

В десетте си мача преди този двубой колосът от Мюнхен регистрира десет победи с голова разлика 42:8 и днес влезе в историята като първия незагубил точка носител на трофея в Шампионската лига, пише "Топ Спорт".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.