Арменските църкви в три български града ще отслужат заедно молебен за мир в Нагорни Карабах.

Литургиите ще се проведат едновременно в храмовете в София, Пловдив и Русе на 2 октомври, точно в 18.30 часа.

Всички арменски църкви в страната – във Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Шумен, Силистра, Стара Загора и Добрич ще бъдат отворени за молитва.

Посетители ще се допускат само с предпазни маски и при стриктно спазване на мерките за социална дистанция.

Молебенът в София ще се предава пряко от Църковното настоятелство на арменската църква в столицата в страницата му в социалната мрежа.

От църквата припомнят, че напрежението и сблъсъците между Армения и Азербайджан се разрастват, като вече се съобщава и за цивилни жертви, жени и деца.

Във войната през 90-те години живота си загубиха близо 30 000 души. Споразумение за прекратяване на огъня между двете страни има от 1994 г., но мир така и не е постигнат, въпреки посредничеството на САЩ, Франция и Русия чрез така наречената Минска група, съобщи БГНЕС.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.