Полицията в Милано съобщи, че е арестувала 39-годишна италианка във връзка с финансовия скандал, разтърсил преди месеци Ватикана, предаде BBC.

Задържаната е работила за кардинал Анджело Бечу, висш служител на Ватикана, който бе понижен миналия месец заради искания за присвояване.

Сесилия Мароня казва, че е получила 500 000 евро от кардинал Бечу. Тя е арестувана след издаване на заповед на Интерпол по искане на Светия престол. Двамата отрекоха всякакви нарушения.

Парите жената е получила чрез компания, която оперира в Словения, за да помогне на мисионерите в конфликтни райони.

Тя също така отрече твърденията, че е любовница на кардинала, като заяви пред вестник Corriere della Sera, че е политически анализатор и експерт по разузнаването с мрежа от контакти в Африка и Близкия изток, за да защити представителите на Ватикана в чужбина.

72-годишният кардинал Бечу неочаквано подаде оставка миналия месец, разкривайки, че това му е наредено от папа Франциск.

Оставките на това ниво на Ватикана са изключително редки, съобщава "news.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.