Лудогорец започна със загуба участието си в гриповата фаза на Лига Европа. В среща от група "J" шампионът на България отстъпи в Разград с 1:2 на белгийския Антверпен.

"Орлите" първи стигнаха до гол в началото на второто полувреме чрез Ихиньо Марин, но с голове на Питер Геркенс и Лиор Рафаелов Антверпен осъществи пълен обрат.

И двата отбора дадоха заявка, че са излезли за победа още от първия съдийски сигнал, като веднаха се впуснаха в опасни атаки.

Първите реални голови възможности бяха за гостите, които до 20-ата минута пропуснаха два много добри шанса чрез нападателите Кришчън Бенавенте и Лиор Рафаелов.

След половин час игра Лудогорец създаде първата си добра възможност. Кирил Десподов напредна през средата на терена и пробва далечен удар, който се отби от ръката на Ричи де Лает. Главният съдия Рой Райншрайбер обаче правилно отсъди само корнер в ситуацията.

Тази ситуация даде импулс на Лудогорец и до почивката Ихиньо Марин на няколко пъти стреля опасно, но без резултат. Испанецът обаче успя да открие резултата малко повече от 40 секунди след началото на второто полувреме. Марин получи топката от резервата Елвис Ману, появил се на мястото на контузения Десподов, напредна няколко метра и с плътен удар по земя матира Жан Бутез за 1:0.

Малко след това Каули пропусна отлична възможност за втори гол за Лудогорец, след като очи в очи с Бутез стреля право в тялото на стража на гостите.

Противно на логиката Антверпен изравни в 63-тата минута. Гостите получиха право да изпълнят корнер, от който Симен Юклерод качи топката на главата на Питер Геркенс и той я прати в мрежата на Пламен Илиев.

Попадението тотално разби играта на Лудогорец и в следващите минути Антверпен имаше пълно игрово предимство. В 70-ата минута много лошо връщане назад на Алекс Сантана позволи на Лиор Рафаелов да открадне топката и да вкара за 2:1 за Антверпен.

Малко по-късно Пламен Илиев спаси "орлите" от сигурен трети гол след мощен далечен удар на японеца Коджи Мийоши, а няколко секунди след това и напречната греда помогна на българския тим след удар с глава на Геркенс.

В самият край на мача Лудогорец опита да стигне до изравняване, но не бе близо до такова, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.