"Лятото на 1997 г. винаги ще се помни с трагичната смърт на Лейди Даяна Спенсър. В нощта на 31 август светът беше шокиран от преждевременната загуба на „принцесата на народа“, съобщава вестник Диарио де Севиля.

Смъртта й на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа на Моста „Алма“ в Париж, заедно с партньора й, Доди Ал-Файед винаги е била заобиколена от мистерия, подхранвана от множество конспиративни теории , възникнали около обстоятелствата на съдбовното събитие.

23 години по-късно паметта й все още е жива, още повече в сърцата на синовете й, принцовете Уилям и Хари. Връзката между двамата братя не преминава през най-добрия си момент, както заяви самия Хари в интервю за ITV, но те загърбиха различията си и направиха изявление, с което да отдадат почит на майка си.

На 1 юли следващата година, в деня, в който майка им би навършила 60 години, те ще открият статуя, която са поръчали преди три години за отбелязване на годишнината. Събитието ще се проведе в градината Сукен, която е пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Не за първи път по-малкият от синовете й отдава специална почит. Децата на лейди Ди и принц Чарлз, въпреки че са без нея повече от две десетилетия, често я споменават и в документалния филм „Диана, нашата майка: живот и наследство“, излязъл през 2017 г. по случай 20-годишнината от смъртта й, за първи път те открито говорят за нея и силното емоционално преживяване от загубата й в толкова млада възраст. „След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен“, признава Хари, който очевидно преживава по-емоционално липсата на майка си.

„Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас” – това е една от най-известните фрази на принцеса Даяна и именно нея Хари възроди през 2019 г. и сподели в мрежата със своите последователи. И той, и съпругата му Меган Маркъл, отдадоха почит на Даяна по този начин, предизвиквайки фурор с този вдъхновяващ цитат, който някога завладя хиляди хора. Всъщност, Уилям и Хари неведнъж са признавали, че това е една от най-вдъхновяващите фрази на майка им, съобщи "БГНЕС".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.