Военната драма „1917“ на режисьора Сам Мендес триумфира снощи в Лондон на церемонията за британските киноотличия БАФТА, побеждавайки категорично „Жокера“, който бе смятан за фаворит, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Отличен вече на наградите „Златен глобус“, военният филм спечели седем отличия БАФТА - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър британски филм, операторско майсторство, визуални ефекти, сценография и звук.

В категорията за най-добър филм „1917“ се наложи над „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, „Жокера“ на Тод Филипс и на „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино и „Паразит“ на Пон Джун-хо, съобщи “standartnews.com”.

В категорията за най-добър режисьор пък Сам Мендес победи Куентин Тарантино, Мартин Скорсезе, Тод Филипс и Пон Джун-хо.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.