Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън е все по-близо до победата. Самият той изрази увереност, че ще победи с ясно мнозинство и призова американците да са търпеливи.

Байдън продължава да води в изборната надпревара за Белия дом пред Доналд Тръмп. До момента, според данните на телевизия Си Ен Ен - демократът разполага с 253 електорални гласа, а Тръмп с 213.

Още 17 гласа са необходими на Байдън , за да спечели битката. При 96% преброени бюлетини, демократът води в щата Пенсилвания, който осигурява 20 гласа и това решава изхода от изборите.
Байдън води още в Невада и Аризона, за които обяви че ги е спечелил както и Джорджия- щати, които биха му осигурили влизането в Белия дом.

Върховният съд на САЩ постанови всички бюлетини в Пенсилвания, постъпили след 3-ти ноември да се броят отделно. Решението е взето след искане на републиканците. Доналд Тръмп, който води в щата Северна Каролина, предупреди Байдън да не избързва да обявява победа докато текат съдебни процедури, оспорващи резултатите.

Няма да обявя победа, но числата са ясни, ще спечелим тази надпревара, заяви Байдън в обръщение към нацията от Уилмингтън, щата Делауеър. Той изпрати послание за спокойствие и единство.

Джо Байдън, кандидат за президент на САЩ: Ще спечелим тази надпревара с ясно мнозинство. Имаме над 74 милиона гласа, нека повторя 74 милиона гласа. Това е повече отколкото е получавала която и да е двойка кандидат президент и вицепрезидент в американската история. Бием Доналд Тръмп с над 4 милиона гласа. Трябва да останем спокойни, търпеливи. Доказваме още веднъж какво имаме от 244 години, доказваме, че демокрацията работи. Вашият глас ще бъде преброен. Не ме интересува колко усилено някои хора се опитват да спрат това. Няма да го позволя.

Байдън каза още, че се гордее, че за първи път от 24 години демократ побеждава в Аризона, а от 28 години в Джорджия. Според вестник "Вашингтон пост", обкръжението на Доналд Тръмп го съветва да се подготви за поражение, макар че традиционната за такива случаи реч не се предвижда, съобщава БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.