Според актуализирани данни, 45 полицаи са пострадали в Берлин при безредиците на 1 август, които се разразиха по по време на протестите срещу противоепидемичните мерки, предаде Дойче веле.

По-рано се съобщаваше за 18 пострадали.

В Германия това е най-мащабната протестна акция срещу мерките от началото на пандемията COVID-19. Около 17 хиляди души се включиха в шествието по прочутия булевард "Унтер дер Линден". Повечето от тях бяха без маски и не спазваха дистанция.

Полицията нееднократно призоваваше с мегафони демонстрантите да спазват дистанция, но това не даде резултат. Поради това властите взеха решение масовата проява да бъде прекратена, но протестиращите оказаха съпротива.

По данни на местната полиция, при размириците са арестувани 133-ма души. Започнати са 89 разследвания, установени са 36 административни правонарушения.

За реда на протеста се грижеха 1100 полицаи припомня “Moreto.net”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.