Преди 10 години Андрей Баташов отлетя към рая под крилото на своя светец. Единственият аристократ в българския театър – не само по дух, но и по кръв – почина от полиорганна недостатъчност в деня на Свети Андрей 30 ноември. Жената, с която остана юридически свързан до последния си дъх – Боряна, отдавна не говори за него из социалните мрежи, където споменава кого ли не. Майка му Теодора е в тежко здравословно състояние, а сърцето й отдавна съществува в неописуемо страдание.

Баташов, чиито деди по бащина линия са сред най-уважаваните в руския императорски двор, остана без наследник - не само в романсите си, но и под прожекторите. Той беше красив, умен, талантлив, тотален максималист и интелектуалец – рядко срещана комбинация тук и сега на родния „Бродуей“. Изигра култовия си моноспектакъл "Секс, наркотици и рокендрол" близо 800 пъти в Театър "199". Искаше всичко или нищо. "Нашата връзка е видяла 2 и 200.

Когато докоснеш с нежност другото същество, ставаш много по-добър“, казва той за Мира – първата жена, на която предлага брак. След краха на любовта им се посвещава на Кристина, с която се сгодяват в Светите места в Израел. Седем години по-късно се разделят, а той среща Боряна. Жени се за нея, а Михаил и Кристина Белчеви им кумуват. Така Боряна се превръща в първата и единствена госпожа Баташова.

Андрей влиза и в Парламента - с квотата на НДСВ, за да направи нещо за гилдията си, но уви - никой не се вълнува от проблемите в културата, още по-малко от заплатите на артистите. Представленията му падат едно след друго, защото един депутат не може да играе в спектакъл на име "Секс". После настъпва кризата – във физиката и душата. За да се стигне до необратимото – кома заради цироза и сепсис. И въпреки че лекарите правят всичко възможно, за да го спасят, Баташов си отива само на 45, слушайки "Любе", Шопен, Жак Брел и "Бийтълс", ни припомня "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.