Тайните за приготвянето на вкусните есенни черноморски риби разкрива шеф Пламен Петров във втори епизод от трети сезон на видео подкаста „Лакърдии от кокпита / Tales From The Yacht Cockpit“. За опитните рибари не е тайна, че през есента сафридите са по-едри и мазни, чернокопите също са с по-големи размери и пасват идеално на скарата. Лефер и паламуд са другите риби, които всеки е горд, когато закачи на въдицата си, а джурумите винаги са повод за покачване на адреналина.
Шеф Петров за втори път е гост на водещия Емо Ялъмов. Кулинарният магьосник е сред събеседниците, които винаги предизвикват голям интерес сред познавачите на добрата морска кухня. Този път той приготвя пред обективите на подкаста маринована риба, която се превръща в чудно мезе за узо, ракия или водка.
Шеф Петров е бил личен готвач на нашия посланик в Рим. Работил е в най-елитните ресторанти в Майорка и Мюнхен, а сред клиентите му са били знаменитости като Аертон Сена, Джовани Трапатони, Клинсман, Румениге, Марая Кери и мн. др. Готвил е и за българските президенти Петър Стоянов и Желю Желев.
23 септември 2025, 11:38 Хари Касабов

