Тайните за приготвянето на вкусните есенни черноморски риби разкрива шеф Пламен Петров във втори епизод от трети сезон на видео подкаста „Лакърдии от кокпита / Tales From The Yacht Cockpit“. За опитните рибари не е тайна, че през есента сафридите са по-едри и мазни, чернокопите също са с по-големи размери и пасват идеално на скарата. Лефер и паламуд са другите риби, които всеки е горд, когато закачи на въдицата си, а джурумите винаги са повод за покачване на адреналина.
Шеф Петров за втори път е гост на водещия Емо Ялъмов. Кулинарният магьосник е сред събеседниците, които винаги предизвикват голям интерес сред познавачите на добрата морска кухня. Този път той приготвя пред обективите на подкаста маринована риба, която се превръща в чудно мезе за узо, ракия или водка.
Шеф Петров е бил личен готвач на нашия посланик в Рим. Работил е в най-елитните ресторанти в Майорка и Мюнхен, а сред клиентите му са били знаменитости като Аертон Сена, Джовани Трапатони, Клинсман, Румениге, Марая Кери и мн. др. Готвил е и за българските президенти Петър Стоянов и Желю Желев.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.