От петък филмовите премиери във Фестивален и конгресен център са:

"Рангел завинаги", документален филм за Рангел Вълчанов – среща с неговите невероятни истории, с неговите герои, с неговите сънища и фантазии. Среща с невъобразимото му чувство за хумор и самоирония.;

"Бързи и яростни" 9 с Вин Дизел и семейната анимация "Лятното приключение на Лука".

От 18 до 24 юни ще се проведе кинофестивалът Sofia MENAR Film Festival, програмата може да намерите ТУК

Поради неблагоприятните метеорологични условия премиерата на юбилейната "ГРАФИНЯ МАРИЦА" ще се състои в зала 1 на ФКЦ вместо в ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР.

Запазват се обявените предварително дата и начален час на постановката - 18 юни, 21.00 ч. Закупените билети важат без заверка.

Част от изложбата на Владимир Пронин е представена във Фестивален и конгресен център. Вдъхновената от византийската пищност изложба ще зарадва почитателите на изобразителното изкуство в Дните на руската култура в морския град с творби в ГХГ и ФКЦ.

В зала 1 на 19 юни от 19:30 ч. Тhe Center представя „АДЕКВАТ“ - един танцов хип-хоп спектакъл за начина, по който ние определяме многообразието на вдъхновения, идеи, посоки и домогвания, които представляваме самите ние и нашето изкуство към настоящия момент. Към всеки настоящ момент.

Премиерата "НА ЖИВО" - моноспектакъл на Александра Сърчаджиева е на 21 юни в зала 1 от 19:00 часа.

Гастролът на Народния театър "Иван Вазов" във Варна е на 23 юни с постановките: "Двубой" от Иван Вазов, режисьор Мариус Куркински /зала 1, 19:00 ч./ и "Плач на ангел" от Стефан Цанев, моноспектакъл на Христо Мутафчиев, режисьор Стоян Радев /зала 2, 19:30 ч./.

24, 25 и 26 юни - ФЕСТИВАЛ „Green REvolution“
24.06. - 13 ч. - Регионална среща на живи места и живеещите природосъобразно
25-26.06. - Екологичен фестивал с работилници, презентации и изложение на алтернативни и екологични инициативи и производства

Очаквайте:
25 юни - зала 5 - 13 часа
ДЕН НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА НА НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВАРНА

26 юни - зала 4 - 17 ч.
ХОЛИВУД БАЛ - конкурс за артисти

Билети в продажба и информация ТУК

6 юли - зала 2 - 19 ч.

"СМЕЛИ МЕЧТАТЕЛИ" - официална премиера

Концертът на Русенска филхармония, предвиден за 2.07. няма да се осъществи. Закупените билети може да върнете на касата на ФКЦ или изпратите сканирани на fcc@fccvarna.bg, ако са закупени онлайн от сайта fccvarna.bg

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.