26-годишен мъж от Попово, арестуван след зрелищната полицейска акция във Велико Търново, е с повдигнато обвинение за незаконно притежание на автомат "Калашников".

В четвъртък сигнал за стрелба вдигна на крак полицията в покрайнините на един от големите квартали на града. Час по-късно на един от най-оживените булеварди бяха задържани трима мъже, които се движели из града с джип с английска регистрация. В багажника е открито разглобеното оръжие със заличени фабрични номера.

Обвиненият е с висяща условна присъда за грабеж, която е в изпитателен срок. Една от версиите, по които работят разследващите е, че автоматът е бил предназначен за продажба, съобщава БНТ.

Според полицията не става дума за организирана престъпна група.

"Според нас, по-скоро е единичен случай. Ние работим по установяване произхода на оръжието. Към момента и при първоначалните експертизи няма наличие на фабрични номера.", заяви Христо Христов - зам. директор ОД МВР - Велико Търново.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.