Полицията в Бургас арестува двама криминално проявени от Варна след серия от взломни кражби на апартаменти в центъра на Бургас и комплекс „Изгрев“. Заподозрените- на възраст 31 и 55 – години са заловени след акция на служители на отдел „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили”, непосредствено след последния им удар.

До момента са установени пет случая на взломни кражби от апартаменти, подчертават от Областната дирекция на МВР. И допълват: Мъжете, които са с богато криминално минало и множество присъди за кражби, пристигали в Бургас през деня, като подбирали на случаен принцип апартаменти, чиито обитатели били навън или по работа.

Прониквали, чрез използване на специални инструменти, с които счупвали патрона на ключалките, след което се насочвали към ценни вещи и парични суми / малки, като обем и удобни за изнасяне/.

Сред отнетите вещи били : лаптопи, малки телевизори, мобилни телефони, дигитални фотоапарати, златни накити и др., които извършителите пласирали на различни места, много под официалната им стойност, съобщава сайтът "burgasinfo.com". 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.