На 7 април 2021 г. в Сатиричния театър „Алеко КОнстантинов“ ще се проведе церемония по връчване на Театралните награди за хумор и сатира „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН 2021“. За пети път ще бъдат отличени театрални творци, създатели на комедийни спектакли. Това е жест на внимание от страна на трупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ към колегите, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена. Трупата на Сатирата не подлежи на номинации и награди.

Сред претендентите за „Златен Кукерикон“ 2021 няколко номинации са с варненски адрес.

В категория „Режисура“ е номиниран Атанас Атанасов за постановката „Любовникът от Zanzibar“ от Ели Саги в ДТ „Ст. Бъчваров“ Варна. Боян Иванов, който режисира юбилейния спектакъл „100!“ на Варненския театър, е номиниран за своя авторски спектакъл „Ако Фройд беше индиец“ в Държавен куклен театър Варна. „Ако Фройд беше индиец“ получава номинация и в категория „Постановка“.

В категория „Мъжка роля“ номинация има Мариан Бачев за ролята на „Чаплин“ в едноименния мюзикъл от Крис Къртис, режисьор Борис Панкин, диригент Страцимир Павлов, Държавна опера Варна.

С най-престижното отличие на „Златен Кукерикон“, Наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев, ще бъде удостоен проф. Пламен Марков, режисьор във Варненския драматичен театър.

„ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН 2019“ в категория „Млада надежда“ вече има младата Христина Джурова, която от няколко месеца е част от екипа на Варненския театър.

Ето и всички номинации "ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН" 2021:

1. Млада надежда

- Александър Валериев за моноспектакъла „Писмо до съветско другарче“, по пиесата „Хористи” от Николай Гундеров и Димитър Събов, реж. Николай Гундеров, свободен проект (играе се в НТ „Ив. Вазов“)

- Ана Батева за режисурата на „Мечтата на Наташа“ от Ярослава Пулинович, съвместна продукция между ДТ „Рачо Стоянов“ - Габрово и SPAM studios

- Актьорски клас на проф. д-р Ивайло Христов за участието в постановката „Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Ивайло Христов, Театър НАТФИЗ

2. Женска роля

- Анна Петрова за ролята й в постановката „Лъжата“ от Иван Митев по Михаил Леонтиев, реж. Гълъб Бочуков, Театрално-музикален център – Кърджали

- Димитрина Тенева за ролята й в „Животът е вкусен“ от Дейвид Линдзи-Абер, реж. Борислав Чакринов, ДТ „А. Будевска“ – Бургас

- Петя Венелинова за ролята й в постановката „Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Николай Урумов, ДТ „С. Огнянов“ – Русе

3. Мъжка роля

- Косьо Станев за ролята му в „Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Николай Урумов, ДТ „С. Огнянов“ – Русе

- Любомир Фърков за ролята му в „Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев, реж. Денислав Янев, ДТ – Търговище

- Мариан Бачев за ролята му в „Чаплин“, мюзикъл от Крис Къртис, либрето Крис Къртис и Томас Мийхан, режисьор Борис Панкин, диригент Страцимир Павлов, Държавна опера – Варна

4. Режисура

- Атанас Атанасов за постановката „Любовникът от Zanzibar“ от Ели Саги, ДТ „Ст. Бъчваров“ – Варна

- Боян Иванов за постановката „Ако Фройд беше индиец“ от Боян Иванов, КТ – Варна

- Николай Урумов за постановката „Суматоха“ от Йордан Радичков, ДТ „С. Огнянов“ – Русе

5. Постановка

- „Ако Фройд беше индиец“, авторски спектакъл на Боян Иванов, КТ – Варна

- „Животът, макар и кратък“ от Станислав Стратиев, реж. Денислав Янев, ДТ – Търговище

- „Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Николай Урумов, ДТ „С. Огнянов“ – Русе

Награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев за проф. Пламен Марков.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.