Днес ще е облачно с валежи от дъжд, които в Североизточна България ще са от сняг и там ще се образува снежна покривка.

Очакват се значителни количества валежи над целия район. Възможни са заледявания. Ще духа умерен, на места временно силен североизточен вятър, който постепенно ще се преориентира от изток.

Дневните температури ще останат близки до сутрешните –между 1°и 6°, в крайните южни райони до 8°. За Варна максимална температура около 5°.

Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 9°-10°.

Оранжев и жълт код за снеговалежи и валежи от дъжд са обявени за 10 януари.

Оранжевият код за интензивни валежи от сняг е за три области – Видинска, Монтанска и Врачанска. Снежната покривка до полунощ ще се увеличи до 30-40 см, в близост до Дунав до 15-20 см. В останалата част от Северна България е обявен жълт код за снеговалежи, включително и за София област и София град. В Софийско снежната покривка ще се увеличи до 15-17 см. Преди обяд валежът временно ще отслабне, но в следобедните часове отново ще се усили, към вечерта снегът ще премине в дъжд.

В останалите области от Северна България снежната покривка ще се увеличи до 10 см. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток и ще създава условия за виелици и навявания. В Южна България ще вали интензивен дъжд с количества за денонощието до 25 л/кв.м. В Пазарджишка и Пловдивска област ще вали дъжд и сняг, също с количества до 25 л/кв.м.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.