Снимка: NOVA TV

Нападатели застреляха кмета на мексиканския щат Гереро, баща му и още 16 души вчера, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местни власти.

Главният прокурор Сандра Лус Валдовинос каза пред телевизия „Миленио“ снощи, че 18 души са били убити, а двама ранени в град Сан Мигел Тотолапан. Снимки от мястото, на което се е разиграла трагедията, показват надупчена от куршуми фасада на кметството, допълва NOVA TV.

Въпреки че нападенията срещу държавни служители не са необичайно явление в Мексико, те се случват в момент, в който стратегията за сигурност на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор е подложена на оживени критики и поражда дебати. Той възложи огромната отговорност на въоръжените сили, а не на полицията за овладяването на постоянно високите нива на насилие на северноамериканската държава.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.