Микробус, пълен с бежанци, залови полицията край врачанското с. Люти дол вчера вечерта. Зад волана е бил криминално проявен видинчанин.

Малко преди 19 часа в районното управление на полицията в Мездра постъпил сигнал от служители на СДВР. Те съобщили на колегите си, че са преследвали и спрели за проверка автомобил "Мерцедес спринтер" в селото.

Бусът бил управляван от добре познатия на полицията Радослав П. При проверката служителите на МВР открили 18 афганистанци, които мъжът превозвал на път към границата ни със Сърбия.

За случая е уведомен дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство.

При разследването униформените разбрали, че чужденците били натоварени от центъра за бежанци в софийското с. Бусманци. Полицаите следели превозното средство, като решили да му устроят засада в завоите на Люти дол.

По-късно 10 от афганистанците били освободени, тъй като показали документи, че са бежанци.

Останалите 8 непълнолетни били задържани, докато разследващите чакат преводач, с чиято помощ арестуваните да бъдат разпитани, съобщи "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.