Всички загинали в катастрофата на магистрала "Струма" са млади хора, заяви македонският външен министър Буяр Османи на брифинг пред "Пирогов", където са настанени пострадалите при тежката пътна катастрофата, отнела живота на десетки северномакедонци, отбелязва dnes bg.

Автобусът е превозвал туристи от Северна Македония, които са пътували за Скопие от Истанбул. В рейса е имало над 53-има пътници, сред тях - и над 10 деца. Над 40 са починалите.

"По непотвърдена информация загиналите деца са повече от 10", коментира Османи.

Той предполага, че повечето са жители на Скопие, тъй като туристическата фирма, организирала пътуването, работи в македонската столица.

В Северна Македония е имало дълъг уикенд заради национален празник и много млади хора са се записали за екскурзията, отбеляза Османи.

Македонският външен министър ще даде допълнителна информация за състоянието на пострадалите, след като се срещне с тях.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.