Четирима мъже са задържани в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от ОД на МВР - Варна. Те били засечени от полицейски екипи на РУ – Провадия.

Първият – 55-годишен жител на с.Венец бил спрян за проверка на 20 юни и при тест с алкодрегер станало ясно, че се е качил зад волана след употреба на алкохол. Вчера униформените извършили инспекция и на друг водач на МПС - 65-годишен мъж, жител на Провадия. Проверката показала, че той също е управлявал лекия си автомобил след употреба на алкохол.

Отново вчера в местността „Харамията“ униформени на Четвърто РУ спрели за проверка 20-годишен пловдивчанин, който шофирал „Мерцедес“. След проверката се оказало, че и той бил добре почерпен още от сутринта.

Младежът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Няколко часа по-късно, в района на местност „Крушките“, служителите на реда задържали и 27-годишен варненец, известен на МВР и неправоспособен. И той е шофирал колата си след употреба на алкохол. Срещу четиримата са образувани бързи производства.

А минути след полунощ във Варна полицейски екип спрял за проверка 40- годишен чужд гражданин, управлявал автомобил „Порше Кайен“. Пробата му показала, че е положителна за употреба на наркотици.

Междувременно малко по-рано 29- годишна варненка е подала сигнал, че поршето й било отнето без нейно съгласие от същия мъж, с когото живеели заедно. Последвало задържането на чужденеца, срещу когото е образувано бързо производство за шофиране след употреба на наркотици, а за отнемането на автомобила от собственичката е образувано досъдебно производство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.