Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава, съобщават от прокуратурата. Пет са общо лицата, спрямо които наблюдаващия прокурор е постановил мярка „задържане за срок до 72 часа“ и ще се извърши преценка относно внасяне на искане за тяхното постоянно задържане под стража, съобщава "Dariknews.bg". 

Спрямо едно лице, което съдейства изцяло на разследването, е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство.

„Разследването е от особено значение за българската национална сигурност и тази на ЕС, НАТО и другите ни партньори като САЩ. Случаят е без аналог в новата ни история. Българските граждани могат и трябва да се гордеят със службитени за сигурност”, заяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.