Снимка: dariknews.bg

Двама души са задържани при специализирана полицейска операция в ромския квартал "Победа" в Бургас. Срещу тях са повдигнати обвинения за лихварска дейност, съобщава БНР. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече от 10 часа продължи специализираната полицейска операция в Бургас – целта, освен проверка за търговия с гласове, е да се проверят търговски обекти и заложни къщи.

Двама души са задържани за лихварска дейност, каза директорът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов:

"Установени са лица и са иззети няколко списъка с лица, срещу които има записани суми, доста голяма парична сума в евро, долари, български лева и доста голямо количество изделия от злато. Колегите в момента работят по досъдебното производство, тези наши проверки ще продължат по изборите и в самия изборен ден".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.