Служители на Трето районно управление в Пловдив задържаха четирима мъже за притежание и употреба на наркотични вещества, както и за дрогирани шофьори.

В апартамент на улица "Бързия", обитаван от 20-годишен младеж от Гълъбово, са намерени гриндер с марихуана и тютюн, както и зелена листна маса на глави, съобщава БНР.

Водач на лек автомобил, шофирал по булевард "Дунав" е проверен с полеви тест за наркотици. Установено е, че той е бил зад волана под въздействието на марихуана и кокаин.

На "Брезовско шосе" е проверен водач на мерцедес. Полеви тест отчел, че 30-годишният мъж е употребил канабис преди да седне зад волана. При последвало претърсване криминалисти открили в жилището на проверяваното лице прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин.

При друга проверка от дома на 28-годишен пловдивчанин са иззети саморъчно свита цигара смес от марихуана и тютюн, марихуана и синтетичният канабиноид пинака.

Лицата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР, а работата по случаите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.