20-годишен мъж от Бургас постави своеобразен рекорд - седна зад волана след употреба на микс от кокаин, канабис, амфетамин, метадон и опиати. Той е задържан зад волана на БМВ. Младежът е един от общо десет водачи на МПС, арестувани за употреба на наркотични вещества през седмицата на територията на ОД МВР Бургас.

Нарушителите са на възраст от 20 до 38 г., сред тях е и жена на 21 г. от Поморие. Повечето са заловени да шофират след употреба на канабис или синтетична дрога, казаха от полицията.

В три случая водачи на автомобили са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, за което са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години, съобщи началникът на Охранителна полиция и КАТ комисар Неделчо Рачев.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция”са провели специализирана операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на град Бургас са установени 650 нарушения на скоростта. В три случая превишената скорост е над 50 км./ч. Водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Неправоспособните водачи са петима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани петима велосипедисти и 25 пешеходци.

За преминаване на червен светофар са санкционирани петима водачи, съобщава "24 часа".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.