Отборът на Интер стана първият италиански отбор, достигнал финал във втория по сила европейски турнир по футбол – Лига Европа, от 21 години. Тимът на Антонио Конте разгроми с 5:0 украинския Шахтьор (Донецк) и за трофей в петък ще срещне испанския Севиля, който пет пъти е печелил Лига Европа.

Последният италиански отбор, стигнал до финала, бе Парма през 1999 година, когато на стадион "Лужники" в Москва победи френския Марсилия с 3:0, като тогава турнирът бе за Купата на УЕФА.

Сега Интер се включи в Лига Европа като преодоля Лудогорец, а след това елиминира Хетафе и Байерн (Леверкузен). За последно Интер игра на финал в Шампионската лига преди 10 години, когато спечели трофея.

Настоящият треньорът Антонио Конте бе щастлив от победата над украинците: „Шахтьор има талантливи футболисти, но ние успяхме да ги спрем. Интер игра смело и спази предварителния план. Всички играчи заслужават похвала. Изиграхме страхотен мач и направихме така, че Шахтьор да изглежда като средняк. Севиля е много по-опитен отбор, но ние сме изпълнени с ентусиазъм. Ще възстановим силите си и ще се опитаме да зарадваме феновете ни, които могат да бъдат горди с нас. Напуснахме терена със съзнанието, че сме дали всичко от себе си. Така ще бъде и във финала. Ако загубим, значи съперникът е бил по-добър“, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.