"Ако ние дадем някаква искрица, това ще зарадва целия български народ. Ще се опитаме с моя екип в тази много тежка ситуация с коронавируса, да върнем усмивките на лицата на хората", обяви новият селекционер на българския национален отбор по футбол Ясен Петров при официалното си представяне.

Петров замени на поста Георги Дерменджиев, а официалният му дебют начело на отбора ще бъде в световната квалификация с Швейцария на 25 март в София, а три дни по-късно отборът ни посреща Италия.

"Осъзнавам с какво се захващам. Аз бях далеч, но никога не съм бил далеч от това какво се случва в българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца, през това време имах възможност да наблюдавам българското първенство, бях на мачове на националния отбор. Ако трябва да бъда искрен, аз имах варианти за Китай, но за мен най-вече е чест, че има такава покана. Не става въпрос за пари. Става въпрос, ако е възможно, да върнем някаква искрица, защото националният отбор е представителният отбор на страната. Той пряко вълнува всички привърженици на българския футбол.", каза Петров при официалното си представяне днес.

Новият треньор на България разкри, че в щаба му ще влязат Георги Шейтанов, Костадин Видолов и Алекс Георгиев, с когото той е работил в последните две години в Китай и който е бил част от юношеските национални гарнитури. "Ще ми трябва малко време, за да вляза надолу в структурата. Аз успях да говоря с треньора на младежкия отбор, проведохме много конструктивен разговор и ще продължаваме да го правим. На първо време да имаме късмет, аз искрено вярвам, че ще направим нещо. Първите мачове са през три дни, ние ще търсим максимални резултати. Ще играят хора, които са във форма, същевременно може би ще дадем шанс на някои млади играчи. Дайте ми време, ще трябва да пътувам малко, целият екип ще се разхвърляме на различни места, ще говорим с екипите на почти всички български отбори", допълни Петров.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.