Снимка: БГНЕС

Неизвестните извършители са поставили взривно устройство в колата, в която загина журналистката и политолог Даря Дугина, по време на фестивала „Традиция“ в Подмосковието, докато автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било трудно да го направи, съобщиха днес за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало много гости, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската магистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил пълен, информира БТА.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало проверки, така че взривното устройство може да е било оставено по всяко време от всеки, като е и станало, каза източникът на ТАСС.

От органите на реда са казали, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а движението е било регулирано от пътни полицаи.

Присъстващите са били проверявани непосредствено преди да влязат на събитието.

Снощи в района на село Болшие Вязьоми, Московска област се е задействало взривно устройство в движещ се автомобил „Тойота ленд крузър“ и той се е запалил. Взривното устройство е било поставено под автомобила от страната на водача. Даря Дугина, която е управлявала джипа, е загинала на място.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че ако версията за украинска следа в убийството на журналистката Дугина бъде потвърдена от компетентните органи, тогава трябва да се говори за политика на държавен тероризъм, провеждана от Киев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.