Женският национален отбор на България по волейбол надигра Чехия с 3:0 гейма и се класира за финала на Златната европейска лига – в отделните геймове 25:13, 25:23 и 25:19, съобщава БНР.

Възпитаничките на селекционера Иван Петков, подкрепяни неистово от родната публика в Русе, изиграха един от най-силните си двубои и се класираха за решителния двубой без загубен гейм.

Нашите волейболистки имаха затруднения само във втората част и в края на третия, когато се поотпуснаха и позволиха на съперничките да направят поражението си по-почетно. България ще играе на големия финал в опит да спечели отново Златната европейска лига след 2018-а година, когато надви в спора за трофея Унгария.

Противник на националките ще бъде тимът на Хърватия, който победи Испания с 3:1 гейма. При успех България ще участва в Чалъндж турнир догодина, а при спечелването му ще се класира за Лигата на нациите.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.