Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна четвърта победа в контролните срещи със Северна Македония.

В зала "Христо Ботев" българите се наложиха с 3:1 (25:23, 25:17, 22:25, 25:20) над македонците в последната проверка преди началото на европейските квалификации в Израел между 12 и 17 януари.

Селекционерът Силвано Пранди пусна в игра стартов състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Аспарух Аспарухов, Тодор Скримов, Николай Къртев, Алекс Грозданов и Владислав Иванов-либеро. Като резерви на полето влязоха Александър Николов, Димитър Димитров и Стефан Чавдаров.

Най-резултатен за успеха стана младият Аспарух Аспарухов с 19 точки. С 10 точки се отличи Александър Николов, като срещата продължи 93 минути.

За гостите от Северна Македония със 17 точки завърши Никола Георгиев, а Александар Ляфтов добави още 10 точки.

Националите стартираха уверено, а силният сервис на Аспарухов доведе до ударно начало - 5:1. Тимът продължи да диктува играта, увеличавайки разликата на 11:6. Първоначалният бърз успех доведе до отпускане, като волейболистите на България позволиха на съперника да стопи пасива си и дори да изравни - 18:18. "Лъвовете" обаче съумяха да излязат от ситуацията и отбелязаха три поредни точки, като отново взеха предимство. Авансът се запази и"трикольорите" спечелиха първия гейм.

Втората част започна равностойно, като се допуснаха много грешки и от двете страни. Играта точка за точка продължи до 14:14, след което българите пак се разиграха. Сервисът и блокадата заработиха и България отбеляза седем поредни точки за 21:14. Разликата бе голяма, а Пранди даде шанс на младока Александър Николов.

При 2:0 италианският треньор даде възможност и на оставалите за изява. В третата част на мястото на Цветан Соколов влезе Димитър Димитров, а в центъра Алекс Грозданов беше заместен от Стефан Чавдаров. На полето останаха Александър Николов и Аспарух Аспарухов. Северна Македония се възползва от рокадите и поведе с 11:7. Това беше временна ситуация, като "лъвовете" показаха ниво и в променен състав и достигнаха до равенството14:14. След изпълнение на сервис от Аспарух Аспарухов българите поведоха с 19:17. За съжаление те не успяха да запазят предимството си.

В решителните минути македонците показаха повече устойчивост и взеха гейма - 1:2. Пранди запази същия състав и за четвъртата част. Този път националите не се огънаха и наложиха волята си за крайното 3:1.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.