В два часа тази нощ в ивицата Газа влезе в сила договореното примирие между израелските сили и бойците на групировката „Хамас“. То сложи край на 11-дневния конфликт, при който загинаха близо 250 души, повечето от които от палестинска страна.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън приветства спирането на огъня и заяви, че Вашингтон ще работи за доставянето на хуманитарна помощ в пострадалите райони.

„Съединените щати са отдадени на това да работят с ООН. Продължаваме да сме ангажирани с това да работим с ООН, както и други заинтересовани от международната общност, за да предоставим хуманитарна помощ и международна подкрепа за хората в Газа. Както и за усилията за възстановяване на Газа. Ще го направим в рамките на цялостно партньорство с палестинските власти, не с „Хамас“, а с Палестинска автономия, и то по начин, който да не позволи на „Хамас“ просто да поднови запасите си от оръжия“, каза Байдън.

Президентът на САЩ допълни, че Вашингтон ще поднови военния арсенал на Израел, свързан с противовъздушната система „Железен купол", която помогна на израелските власти да отблъснат ракетните атаки на „Хамас“, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.