Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски завърши на 28-ма позиция в днешната квалификация и се класира за двете състезания в Титизее Нойщадт (Германия).

Зографски бе пети в стартовия лист и преодоля 128 метра на 142-метровата шанца, с което си заслужи общо 124.4 точки. Състезанията в Титизее Нойщадт формират веригата "Титизее Нойщадт 5", в която се взимат под внимание днешния квалификационен скок, както и всички скокове направени по време на двете състезания през уикенда.

Крайният победител в това мини-турне се определя от общия брой точки събрани от петте скока. В него след днешната квалификация лидер в Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия), който скочи 140 метра и събра общо 156.2 точки. Втори днес се нареди Давид Кубацки (Полша), който скочи с един метър по-малко от норвежеца и събра 150.4 пункта. Тройката в класирането за веригата запълва Мариус Линдвик (Норвегия), който прелетя 141 метра, но получи по-ниски оценки за стил и така изостава с 7.1 точки спрямо водача.

Първото от две състезания в Титизее Нойщадт е предвидено за утре от 17:00 часа българско време, съобщава "topsport.bg".

Снимка: БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.