Виктория Томова се класира за втория кръг в квалификациите на Australian Open. Българската тенисистка, която е №139 в света, победи с 6:4, 6:3 представителката на Австралия Шарлът Кампенер-Поц за 73 минути. Съперничката на Томова е едва 16-годишна, но показа добра игра и имаше своите шансове.

Победата на Томова класира трета българка за втория кръг, след като преди нея победи постигнаха Цветана Пиронкова и Изабела Шиникова. В първия си мач отпадна Елица Костова.

Квалификациите за Australian Open при дамите се провеждат в Дубай, като тези при мъжете са в Доха, Катар. Същинският турнир беше отложен с няколко седмици и ще се проведе между 8 и 21 февруари.

Томова започна двубоя колебливо и трябваше да наваксва изоставане от 0:2 гейма. Първият сет премина през няколко обрата, като бяха направени пет пробива. Все пак Томова постигна такъв в деветия гейм, за да затвори сета с 6:4.

Във втория сет Томова повиши нивото на играта си. Тя бързо постигна два пробива и сервираше за мача при 5:2, но направи грешки и австралийката взе трети гейм. Веднага след пробива Томова отговори с такъв и затвори срещата.

В следващия кръг българката ще срещне Ребека Марино от Канада или румънката Жаклин Адина Кристиан, съобщава "Дневник". 


 
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.