В есенния 19 септември 2022 г. уютната софийска книжарница Greenwich Book Center приветства десетки приятели и любители на природата и се превърна в стартова точка на едно пътешествие из непознатите кътчета на България.

Поводът беше представянето на фантастичното издание „Видения от древността. Ескизи от мистична България" от журналиста, писател и пътешественик по душа и сърце Николай Н. Нинов.

Премиерата на книгата се състоя близо месец, след като изданието излезе в книжарниците и спечели интереса на почитателите на мистичните тайни, скрити в многообразието от скални образувания у нас.

Специални гости на събитието бяха журналистът и телевизионен водещ Георги Тошев и пътешественикът, катерач, психолог и учител Георги Колев, които представиха изданието.

Писателят и главен редактор на издателство „Сиела“ Захари Карабашлиев откри събитието и изказа благодарността си към Николай Нинов за това четвърто съвместно издание, което следва предходните „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” и е своеобразен завършек на едно прекрасно пътуване из миналото и българската природа.

Журналистът Георги Тошев изрази вълнението, което всяка следваща книга на Николай Нинов предизвиква у него, и подчерта колко смелост се изисква да обходиш всички тези места, колко внимание и сърце е нужно да подбереш правилните маршрути и да бъдеш водач на толкова хора, които поемат по твоите стъпки.

Той подчерта, че макар и да е пътувал из най-различни краища на света, в книгите на Николай Нинов винаги открива изненадващо много нови места, които дори не е подозирал, че съществуват в родината ни.

За качествата на Николай Нинов не само като пътешественик, а и като увлекателен разказвач и писател говори и психологът, катерач и учител Георги Колев, който духовито призна, че в момента, когато започне да чете негова нова книга, вече е в очакване на следващата.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.