Ватерполистите на „Комодор” (Варна) отстъпиха с 14:18 на ЦСКА като гости в държавния шампионат по водна топка при мъжете. На селекцията на наставника Николай Николов – Майката предстои още един, последен двубой – срещу „Черно море”.

„С ЦСКА стана стойностен мач. Ние бяхме в променен състав. Имахме контузен състезател – Живомир Добрев. На Константин Бурназов също нямаше как да разчитаме, тъй като той трябваше да води отбора на 13-годишните в двубоя със „Славия” във Варна. На практика бяхме с друг игрови облик - въпреки това останах приятно изненадан, стояхме много добре три части и половина, вървяхме гол за гол. Оттам нататък четири положения решиха мача. Не можахме навреме да реализираме нашите, а съперникът го стори и се поздрави с успех”, коментира Майката.

Типично в негов стил и този път треньорът на варненци не изтъкна на преден план кадровите проблеми и изрази задоволството си от това, че подопечните му са се мобилизирали и са играли на върха на възможностите си.

„Предстои ни двубой с „Черно море”, последен мач за нас при мъжете. На практика всичко - целият ни труд и желание се свеждат до това дали ще успеем да вземем този последен мач. Както и дали отборът на „Аква спорт” ще успее да победи в своя последен мач. При тяхна победа, не можем да ги настигнем по точки и да влезем във финалната четворка, защото те са с една точка пред нас”, разясни Николов.

Той припомни, че във възраст U 17 клубът очаква решението на федерацията дали мачът срещу КСП „Варна”, който бе прекъснат в 7-ата мин. на първата част, ще бъде изгубен служебно спрямо наредбата. В последния кръг от група „Елит” в тази възраст комодорци гостуват на тима „Арена” в Бургас идната събота.

Приятелски мач вместо финален дуел за титлата в първенството изиграха ватерполистите на „Комодор” (Варна) и „Славия” (София) на басейн „Приморски” през уикенда.

След отложения реванш от държавния шампионат във възраст U 13 варненци направиха спаринг с белите, който завърши при резултат 12:11 в полза на гостите.

„Стана мач, достоен за финал на първенството! Мач, който и двата съперника изиграхме мъжката и беше приятен за гледане от публиката. Презпоследните 5 секунди имахме възможност да стигнем до дузпи, но не успяхме дареализирме положение и логично ни победиха”, коментира треньорът на „Комодор” Константин Бурназов.

На официалния сайт на федерацията излезе съобщение, че на предстоящо заседание УС на БФВТ ще вземе решение за мястото, деня и часа на провеждане на отложените срещи КПС „Варна” – „Черноморец – Бургас” и „Комодор – Варна” – „Славия – София”.

Междувременно трима ватерполисти на „Комодор” - Христо Делчев, Стефан Димитров и Владимир Станков са в селекцията на треньора Жарко Петрович за предстоящото световно първенство по водна топка в Малта. Националите играят на световно първенство във възраст U 16. Шампионатът на планетата е от 18 до 24 юни. Трикольорите са в група с отборите на Испания, Зимбабве и Чехия.

Според регламента след това ще се сформират 4 дивизии от по 8 отбора, като в първа дивизия се разпределят местата от 1 до 8 позиция, във втора дивизия - от 9 до 16 позиция и т.н. Медали са предвидени за призьорите от Първа и Трета дивизия.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.