Снимка: startphoto.bg

Варненските тийнейджъри Ясен Станев (17) и Александър Цанев (16) поднесоха голямата изненада на турнира по плажен волейбол "Марина Диневи" от Националната верига на България, който се провежда този уикенд в Свети Влас. Родените през 2005 година младежи се класираха за полуфиналите, в които ще се изправят срещу легендарните си съграждани, водачите в схемата Милен Стоянов и Мирослав Градинаров, съобщава БТА.

"Общата им възраст е по-малка от възрастта на Миро, а какво да говорим за моята", коментира шеговито 40-годишният Стоянов, бивш балкански и национален шампион.

Денят за поставените под номер 6 в основната схема Станев и Цанев започна със служебна победа, която ги класира на третото място в група "C" и напред към елиминационната фаза. В осминафинален двубой младите варненци надделяха трудно над Марио Илиев и Тодор Вълчев с 2:1 (21:10, 21:23, 15:13), а в четвъртфиналния си мач те успяха да постигнат обрат срещу Александър Попов и Стефан Въртигов и ги победиха също след тригеймова битка, с 2:1 (19:21, 21:16, 15:10).

“Според мен най-важното беше нашето желание, като взехме пример именно от тази двойка, на Попов и Въртигов. Мисля, че показахме нашите качества и, да, със сигурност сме изненадата на турнира", заяви Станев.

"Ние самите не сме очаквали да сме на това ниво, а и след вчерашната загуба бяхме с малко по-занижено самочувствие. Ще дадем всичко от себе си и ще се опитаме да извлечем максимума от мачовете. Разбира се, ще е хубаво да спечелим и да носим атракция на публиката", добави Станев.

"Ситуацията беше тежка за нас, но успяхме да преодолеем негативните емоции от вчерашния ден. Удържахме на напрежението във важните моменти и взехме своето като показахме добра игра и мисля, че зарадвахме зрителите“, каза Цанев.

"Със сигурност младостта е това, което ни крепи. Нашите физически данни не са толкова добре развити, но имаме енергия и това ни държи. Опитът ни е малко, но сме тук именно заради това – да трупаме опит. Реално погледнато, днес си подсигурихме още два мача, което е много добре за нашия опит. Ще гледаме да играе на макс, пък каквото сабя покаже..."

В същото време Стоянов и Градинаров спечелиха безпроблемно своя четвъртфинал, побеждавайки Ивелин Илиев и Георги Вълов с 2:0 (21:10, 21:9).

В другия полуфинал в неделната сутрин ще се противопоставят номер 2 и номер 3 в схемата, съответно Димитър Димитров и Димитър Калчев срещу Христо Колев и Георги Братоев.

Димитров и Калчев показаха страхотна игра в четвъртфинала си с Радостин Денков и Димитър Механджийски и успяха да спечелят с чисто 2:0 (21:17, 21:15).

Колев и Братоев също се справиха със своите четвъртфинални съперници Александър Кехайов и Георгий Иванов в два гейма - 2:0 (21:15, 21:17).

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.