Варненският тим по хокей на трева "Свети Климент" привлече бившата националка на Беларус Екатерина Мигуцкая. Вратарката започна подготовка с мъжкия състав и ще го подсили за предстоящите първенства от календара на родната федерация.
"Катя е женена за мъж от смесен българо-руски брак и ще живеят заедно във Варна. Изпратили сме запитване към федерацията на Беларус за документ, с който ще можем да я картотекираме и да подсили отбора в шампионата при мъжете. У нас е разрешено жени да се състезават при мъжете, в нашия тим има и други такива случаи. Мигуцкая не е играла професионално от 8 години, но формата, която демонстрира в тренировките досега, е на много високо ниво. Изключително класен вратар е", заяви президентът и треньор на "Свети Климент" Николай Янчев.
Доказателство за нивото на беларуския хокей на трева е, че преди две години отборът е станал европейски шампион при жените в зала, поясни Янчев.
Той разкри още, че в селекцията за новия шампионат е възможно да бъдат привлечени и други чуждестранни имена. Освен това, в клуба са се завърнали шест от опитните състезатели от предишни години, някои от които имат по 15 години хокей зад гърба си. Така амбициите на "Свети Климент" за новото първенство ще са за по-високо класиране от досегашните.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.