DJ Теди

Върховният касационен съд ще заседава днес по делото за поръчковото убийството на варненския DJ Теди. Той бе ликвидиран заради връзка с жена, която после се омъжи за поръчителя на убийството, съобщи darik.bg.

Тодор Тодоров, известен като DJ Теди, бе открит мъртъв край блока му на варненския булевард „Осми приморски полк“ в късните вечерни часове на 26 февруари 2015 г. По тялото му имаше няколко прободни рани от нож. Извършителят не бе отнел нищо от жертвата си, в чиито дрехи са открити 200 лева, телефон, ключове и документи. Повече от четири години разследването бе в задънена улица, докато през лятото на 2019-та година за престъплението бяха обвинени 51-годишният Григор Колев като подбудител и 55-годишният Константин Бухлев като физически извършител.

Григор Колев съжителства паралелно с три жени, като от две от тях има деца. Една от жените е Филипа, която има дългогодишна връзка и с DJ Теди. Тя има малко дете от Колев, което той не припознава. В началото на 2015 г. отношенията между двамата са обтегнати, а Филипа задълбочава връзката си диджея. Той й предлага да заживеят заедно и да осинови детето. Заради Филипа в миналото между Колев и Тодоров е имало спречквания.

В месеците преди убийството Григор Колев наема частен детектив да следи Филипа. Той научава всички подробности за срещите й с DJ Теди и решава да ликвидира конкурента си. Обръща се към Константин Бухлев, който има магазин за авточасти в София, а освен това се занимава и с логистика на „мокри поръчки”. Осигурява услуги като проследяване на жертвата, укриване на физическите извършители, набавяне на автомобили и радиостанции. Тарифата му е 5 000 лева за побой и 30 000 лева за убийство. Пред своя служител в магазина Бойко Георгиев споделя, че е убил 33 души.

Григор Колев обещава на Бухлев 20 000 евро. Те са част от сумата, която Колев получава от Атанас Радев по прякор Наско Ластика, за да организира убийството на Иво Иванов-Гела.

На 26 февруари 2015 г. Константин Бухлев пристига във Варна с нощен автобус от София. През деня извършва наблюдение около блока, където живее жертвата. Придвижва се с автомобил „Мазда” и пеша, като не е особено дискретен. На жителите в района им прави впечатление присъствието на непознатия висок и едър мъж, който е облечен с камуфлажно яке.

Около 21:30 ч. DJ Теди се прибира у дома. В безистен до блока му Бухлев го напада. Обездвижва го, притискайки го към стената, и му нанася 8 удара с нож. След това побягва, като е забелязан от свидетели. С „Мазда”-та стига до квартал „Възраждане” и изоставя колата в близост до блок, в който съпругата му има жилище. След това се придвижва до автогарата и хваща автобус за София.

На следващия ден дава на служителя си в магазина Бойко Георгиев два найлонови плика с ножове и камуфлажно яке. Казва му да ги държи в дома си поне шест месеца. Георгиев е прочел е интернет за убийството във Варна и директно пита Бухлев дали го е сторил и дали вещите са свързани с престъплението. Бухлев му отговаря, че якето е минало през химическо чистене и заедно с ножовете трябва да останат у Георгиев, докато мине малко време и се потулят работите. По-късно Бухлев прибира ножовете, но якето остава у Георгиев. То е открито в жилището при обиск заради неуспешния атентат срещу Алексей Петров, извършен 8 месеца след убийството във Варна. Бухлев и Георгиев стават защитени свидетели по делото за покушението. Показанията им са ключови, за да бъде осъден украинецът Роман Логвиненко. Пред съда Бухлев заяви как Логвиненко му е казал, че поръчката за атентата срещу Алексей Петров идвала от Васил Божков.

През лятото на 2019 г. Константин Бухлев е задържан и обвинен за убийството на DJ Теди. Приведен е в затвора в Стара Загора, където се сближава с рецидивист с над 20 присъди за кражби. Той му предлага да поеме вината за убийството. В замяна Бухлев обещава да му подари вещите си в затвора, да му купува дрехи и да му праща по 600 евро всяка година. Бухлев пише „самопризнанията” на съкилийника си, който после ги преписва. Не изпраща обаче писмото да прокуратурата, а разказва всичко на следовател.

След убийството на DJ Теди Филипа заедно с детето заживяват с Григор Колев. Когато Колев е задържан, двамата сключват граждански брак, а той припознава детето.

Варненският окръжен съд постанови доживотен затвор за Константин Бухлев, а Григор Колев е оправдан като подбудител. Апелативният съд обаче намира доказателства за участието му в престъплението и му дава 20 години затвор. Доживотната присъда на Бухлев е потвърдена. В жалбите си пред Върховния касационен съд двамата подсъдими настояват делото да бъде върнато за ново разглеждане.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.