Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в ареста е обвиняем за подкуп и държане на наркотични вещества, съобщиха от апелативна прокуратура.

С определение на Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура във Варна в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е 27-годишният Кристиян П. от Варна. Младият мъж е привлечен към наказателна отговорност за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, както и за придобиване или държане на наркотични вещества .

И двете деяния са извършени от 27-годишния обвиняем в изпитателния срок на условна присъда, постановена от Девненския районен съд срещу него на 10 октомври миналата година.

Кристиян П. бил спрян за проверка от екип на полицията на 15 септември тази година. Служителите на реда поискали водачът да бъде тестван за алкохол и наркотици. За да не извършат действия по служба, мъжът дал две банкноти по 50 лева и отказал проверката. В автомобила му били намерени и наркотици.

Според прокуратурата налице е реална опасност обвиняемият да се укрие, ако не бъде задържан, и да извърши други престъпления. Аргументите на Окръжната прокуратура във Варна са споделени и от съдебния състав на Варненския окръжен съд, наложил най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.