Външният министър на Армения Зограб Мнацаканян подаде днес оставка, написа във Фейсбук говорителят на министерството, предаде Ройтерс. Мнацаканян е на поста от май 2018 г., след като Пашинян стана премиер. Преди това Мнацаканян е бил посланик в ООН.

Миналата седмица правителството на Пашинян бе под натиска на многохилядни демонстрации в знак на протест срещу мирното споразумение с Азербайджан, с което на Баку бяха отстъпени територии в Нагорни Карабах.
Според изявление на Пашинян, цитирано от ТАСС, външният министър е уволнен.

На среща с управляващото мнозинство в парламента премиерът каза, че ще внесе промени в състава на кабинета си. По-рано през деня Пашинян потвърди, че няма намерение да подава оставка заради неуспешната военна операция в защита на Нагорни Карабах. Въпреки това премиерът пое главната отговорност за неблагоприятния развой на събитията, съобщава БТА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.