В Унгария е задържан заподозрян ислямист, планирал нападение срещу започващото след след седмица Европейско първенство по футбол, предаде Франс прес.

Новината беше съобщена от антитерористичното звено на унгарската полиция.

Задържаният е 21-годишен, по думите на началника на звеното, "най-обикновен млад унгарец", който "се е представил за ислямист".

Местни медии съобщават, че той замислял атаки срещу големи събития. Сред мишените е бил и националният стадион в Будапеща, където ще се играят мачове от Евро 2020 . Първенството беше отложено от миналата година заради пандемията от новия коронавирус, съобщи БНР.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.