14 дни остават до президентските избори в Съединените щати, а утре е решаващият втори и последен президентски дебат. Този път микрофоните на Джо Байдън и Доналд Тръмп ще могат да бъдат заглушавани и така да се попречи на прекъсванията в изказванията на двамата претенденти за Белия дом.

Първият дебат между Тръмп и Байдън беше определен като най-лошия в историята, а нито един от двамата не можа да изложи аргументите си заради постоянни прекъсвания. Вторият дебат беше отменен, след като Тръмп отказа той да се проведе виртуално.

Утре вечер Тръмп и Байдън ще имат по две минути да отговарят на въпроси без прекъсване и едва след това микрофонът на опонента ще бъде включван. От щаба на Тръмп обвиниха организаторите на дебата, че подпомагат Джо Байдън, след като беше изключен въпрос за външната политика. От щаба на Байдън отвърнаха с атака срещу Тръмп, че се опитва да избегне въпроси, свързани с пандемията.

Близо 30 милиона американци вече гласуваха предварително. От вчера предварителното гласуване започна в щата Флорида, който е решавал изхода от вота не веднъж през годините.

Във Флорида вчера беше кандидатът за вицепрезидент от Демократическата партия Камала Харис:

"Опитват се да подтиснат вота, опитват се да ви накарат да не гласувате. Помислете, защото тези могъщи хора правят гласуването ни толкова трудно? Ето и отговорът - защо знаят къде ни е силата. Знаят, че когато гласуваме, печелим".

Днес опашки се извиха и в щата Охайо, където също започна гласуването. А Върховният съд друг решаващ щат Пенсилвания удължи срока за гласуване и бюлетини по пощата ще се приемат три дни след 3 ноември, стига те да са изпратени с пощенско клеймо от самия ден на вота.

Американският президент Доналд Тръмп тази вечер ще бъде в Пенсилвания, след като се завърна от Аризона, където проведе серия от митинги, на които демонстрира здраве и отново се обяви за отваряне на икономиката, въпреки Covid-19.

"Събудих се и се почувствах много добре. Казах си - Излизай навън. Бум, супермен!", заяви Тръмп и атакува главния здравен експерт в пандемията д-р Антъни Фаучи като го нарече "бедствие":

"Хората казват просто ни оставете на мира. Уморихме се от това. Хората се умориха да слушат от Антъни Фаучи и всички тези идиоти за коронавируса. Фаучи е бедствие. Ако го слушах, смъртните случаи щяха да са 500 хиляди".

И докато Тръмп продължава с кампанията и срещите с избиратели, Джо Байдън предпочете да се подготвя за утрешния президентски дебат, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.