Двамата украински военнослужещи, преминаващи рехабилитация в Германия, бяха убити с хладно оръжие в търговски център в град Мурнау, в Горна Бавария в събота вечерта, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Малко след убийството полицията е задържала 57-годишен руснак.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба е инструктирал дипломатите си да следят с особено внимание случая и да поддържат контакт с германските служби за сигурност.

Полицията днес заяви, че към момента няма данни престъплението да е свързано с конфликта в Украйна, отбелязва ДПА.

Убитите украински граждани, които са на 23 и 36 г., са живеели в окръг Гармиш-Партенкирхен. Смъртта им е настъпила вследствие на прободни рани, като по-възрастният е починал на място, а по-младият е издъхнал малко след като е бил откаран в болница.

Данните от разследването сочат, че тримата мъже са се познавали, заяви говорител на полицията, като допълни, че предстои да се изяснят редица детайли по случая.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.