Гърция регистрира първи смъртен случай на напълно ваксиниран пациент срещу COVID-19 без основни симптоми. Това заяви служител в една от водещите болници в страната, съобщава БНТ.

"Имаме първата смърт на напълно ваксиниран пациент ... това беше първият сред (около) 13 000 смъртни случая в Гърция", каза Никос Каправелос, директор на едно от отделенията за интензивно лечение на солунската болница Папаниколау.

Мъжът, описан от гръцките медии като 70-годишен зъболекар, нямал сериозни здравословни симптоми, каза Каправелос. Той спазил всички предпазни мерки, а съпругата и децата му също са били ваксинирани.

Над 13 200 души са починали от вируса в Гърция, със средна възраст 78 години.

Има опасения, че завръщането на стотици хиляди туристи в градовете през есента ще предизвика четвърта пандемична вълна в страната.

Новите случаи на коронавирус скочиха миналата седмица, достигайки над 4000 в сряда от около 2800 през предходната седмица.

На гръцките острови са отбелязани някои скокове на инфекция. Миконос влезе в комендантски час през юли след буря от случаи. Подобни ограничения бяха наложени в Закинтос и в два града на Крит през последните дни.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.