Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от сняг и дъжд. За момента няма данни за тежки катастрофи в страната.

Продължава да е затворен проходът Петрохан заради паднали клони и снеговалеж. На място има екипи на различни служби.

Министърът на вътрешните работи и председателят на Пътната агенция излязоха с призив към шофьорите да бъдат внимателни в следващите дни заради валежите и очакваното застудяване. През изминалите часове пътища бяха блокирани от паднали дървета и стълбове, екипи на пожарната се включиха в разчистването.

През изминалата нощ у нас на много места в резултат на силния вятър имаше паднали клони на дървета и свличане на земни маси, които затрудняваха движението.

Екипите на пожарната отстраняваха проблеми в района на Железница, пътят Видин - Монтана, както и АМ "Хемус", където камион се завъртя и затвори движението на 43-ти километър.

В момента остава затворен път на прохода Витиня заради паднали клони. В същото време от МВР апелираха към водачите да бъдат внимателни заради прогнозите за ниски температури.

Вътрешният министър Христо Терзийски.

"Валежите ще продължат до сряда, четвъртък, а след това се очаква рязко падане на температурите, при които ще имаме още по-тежка пътна обстановка".

На няколко места в Искърското дефиле снощи имаше и паднали земни маси. Те обаче се отстраняваха бързо без да има спиране на движението.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха, че при по-сериозен проблем обаче може да се наложи водачите да изчакат. Георги Терзийски, председател на агенцията, посочи:

"Може временно да бъдат затваряни пътища за почистване, да бъдат търпеливи и най-вече да тръгват на път с оборудвани автомобили".

Автомобили бяха затиснати снощи от паднало дърво в Пампорово. При инцидента няма пострадали.

Паднало дърво затрудни движението и на главния път от Рожен към Чепеларе до Проглед.

Заради тежка катастрофа на румънска територия на ГКПП "Видин-Дунав мост" временно беше преустановено движението на изход от страната, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.