Лидерите на управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще заседават отново днес за да решат какви ще са персоналните промени в правителството. На коалиционен съвет вчера, Борисов, Каракачанов и Симеонов са обсъдили варианти за смени на министри и техните приемници , а днес ще станат ясни крайните решения на управляващите, след като те са дискутирани и с парламентарните групи.

По информация на "Хоризонт" на БНР съветът вече заседава.

"Ще направим огромен ремонт на кабинета. Няма никакво значение, да не би да е удоволствие да си премиер“.

След няколко часа ще стане ясно дали самият Борисов ще остане начело на правителството. Борисов задържа да приеме поисканите от него преди седмица оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, но заговори за сценарий:

"Много добре подбрана тактика в обществото – да се привързват към Делян Пеевски и ДПС. Разбира се - с много любезното съдействие на хора от така наречената градска десница".

А самият премиер засега отхвърля сценария за предсрочни избори и подаването на оставка на цялото правителство. Това, на което ще заложи премиерът Борисов при смените на правителството е търсене на диалог с протестиращите, които настояват за оставката му, както и решаване на социалните проблеми, които се повдигат точно на протестите.

Снимка: БГНЕС – архив

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.