Св. св. Константин и Елена се превръща в център за кулинарни удоволствия край брега на морето с новата гастрономическа фиеста Chef’s street @ Sts. Constantine and Helena Resort – съвместно събитие на „Улицата на готвачите“ и първия български морски курорт, което от 16 до 25 юли ще предложи на любителите на вкусотии празник с невероятни участници.

Кулинарното шоу, което ще се проведе в центъра на курорта в близост до Търговски център „Приморски“, ще е отворено за посетители от 11 до 23 часа.

Тук може да опитате европейска и ориенталска кухня, крафт бира, свежи коктейли, домашна лимонада, изкушаващи сладкиши и разхлаждащ сладолед. Участниците ще готвят и презентират за първи път за гостите на Св. св. Константин и Елена. Специално за изявата в курорта са подготвени нови менюта, рецепти и асортименти от бира и напитки. Може да запишете децата в събитията с благотворителна цел.

Уъркшопите на шеф Филип Спасов „Направи си перфектната палачинка“ са в подкрепа на децата, лишени от родителска грижа от ЦНСТ „Изгрев“ и „Другарче“ във Варна, а част от приходите от кулинарното му шоу „Голямата тава“, ще бъдат в името на децата от ЦСОП „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Кривня. За тях подготвя изненада и художникът Добри Де Добрич Енев, който ще дари живописно платно, изработено от него и участниците в работилницата „Морско конче“. „Базар с ръкотворителници“ ще подкрепи Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Слънчевата къща“.

Очаквайте също кулинарни демонстрации, спортни игри на открито, рисуване с къна и пясък - съпътстващата програма е разнообразна, забавна и подходяща за малки и големи.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.